SEOMAX – A SEO szakértő

WordPress honlap

Mi az a WordPress? Miért jó egy WordPress honlap?!

A WordPress egy tartalomkezelő (CMS) rendszer, melyre felépíthetjük a saját WordPress honlapunkat. Minden honlap, mely az interneten található egy tartalomkezelő rendszerre van felépítve. Erre építik fel magát a tartalmat, a kinézetet, különböző funkciókat. Számos rendszer található: pl.: Joomla, Drupal, és egyedi megoldások.

Akkor lehetne kérdezni, hogy miért is foglalkozom WordPress honlapokkal. 

A WordPress néhány évvel ezelőtt egy blog motorként indult, de mára már minden igényt kielégítő funkciókkal lehet felruházni. Ez egy nyílt forráskódú rendszer, mely világszerte a legkedveltebb és legtöbbet használt CMS rendszer lett, ezáltal folyamatos fejlesztés alatt áll. Mindez köszönhető a sokszínű felhasználhatóságának és könnyű kezelhetőségének.

Honlapkészítőként és SEO szakemberként nagyon fontos, hogy egy olyan rendszert támogassak, használjak, mely minden felhasználási módnak eleget tesz, mindamellett, hogy blog motor révén könnyen keresőoptimalizálható is egyben.

Wordpress honlap használat világszerte
Forrás: https://trends.builtwith.com/cms

Jól látható a diagramon, hogy a világszerte a weboldalak 53 % használ WordPress honlapot. Ez jelenleg 19.545.516 honlapot jelent. 

WordPress honlap előnyei

Ingyenesen telepíthető

Nyílt forráskódja miatt ingyen telepíthető, használható magán illetve üzleti célra. Mivel hatalmas felhasználói tábora van, így hatalmas fejlesztői bázis áll mögötte.

Több millió ingyenes és fizetős prémium sablon közül választhatunk, közel 50 000 ingyenes bővítmény és megannyi megvásárolható bővítménnyel tehetjük sokszínűvé WordPress honlapunk.

Felhasználóbarát admin felület

A WordPress honlapok használata, kezelése könnyen megtanulható, saját admin felülettel rendelkezik. Egy felületen kezelhetők a tartalmak, jogosultságok, sablonok, bővítmények. 

Innen bővíthető a tartalom, legyen szó bejegyzésről vagy oldalakról, cikkekről. Alap szövegszerkesztő felülete hasonló, bármilyen asztali szövegszerkesztő programmal.

Admin felület magyar nyelven is elérhető, mely nem egy utolsó szempont. 

Az interneten nagyon sok írásos és videós segédanyag található a kezelés megtanulásához.

Sokrétű használhatóság

A WordPress honlapunkon a rendszer segítségével blogon kívül kialakíthatunk üzleti honlapot, webshopot, bemutatkozó lapot, képgyűjteményt, oktatási felületet, fórumot stb. Ehhez rendkívül sok sablon ad lehetőséget, melyek kinézetét saját magunk is átszabhatjuk, kialakíthatjuk, de ha nem akarunk ezzel foglalkoznia akkor megbízhatunk egy webdesignert, aki átalakítja a nekünk megfelelő kinézetre honlapunk.

Több szintű jogosultság kialakítását teszi lehetővé, így kiválóan alkalmas cégeknek a munkatársak feladatainak, jogosultsági köreinek kialakításához, de egyszerű fórumok regisztrációi is könnyen megvalósíthatók a WordPress weblapokon.

Biztonságos

Sokan támadják a WordPresst, hogy nem biztonságos a rendszer, mivel nyílt forráskódja van. Tény, hogy a nagy számok törvénye miatt, sokkal több támadásról lehet hallani világszerte, mint egy kisebb CMS rendszer esetében. Viszont az biztos, hogy nincs olyan rendszer a világon amit nem lehet feltörni, csak pénz és idő kérdése.

WordPress honlapok nagy előnye pont az, hogy rengeteg frissítés, bővítmény vagy akár leírás segíthet abban, hogy megvédjük oldalainkat a hacker támadások ellen.

Ha néhány szabályt betartunk akkor nem lesz vonzó a támadókkal szemben a weblapunk. Például: folyamatos frissítése, mind a rendszer, mind a bővítményeknél, sablonoknál, biztonsági bővítmények használata,  egyéb beállítások.

Mivel óriási felhasználói és üzemeltetői közönség áll mögötte, így a fejlesztések, javítások, támogatások folyamatosak.

Reszponzív kalakítások

A mai világban az emberek igen nagy százaléka az okos telefonján, tabletjén böngészi az információkat, olvas vagy vásárol éppen. Ezért a honlapokat reszponzív vagyis mobilbarát módon kell elkészíteni, vagy éppen átalakítani. Ehhez teljes mértékben partner a WordPress rendszer, mind a sokféle sablonjával, bővítményével, mind a könnyű átszabhatóságával.

Keresőbarát megoldások

A WordPress honlapok könnyen kialakíthatók, átalakíthatók a keresőoptimalizálásnak megfelelően. Mivel blog motorként indult, a mai napig a tartalom építése az első és legkönnyebb a rendszerben. S, mint tudjuk ez az alapja a keresőoptimalizálásnak, a Google irányelveinek.

SEO beállításokat a kódokban “turkálás” nélkül is el tudjuk végezni bővítmények segítségével, ( pl.: Yoast SEO vagy All in One SEO Pack ). 

A sablonok nagy részében már lehetőségünk van kisebb beállításokra (pl. linkek) a tartalom megírása közben, html kódok használata nélkül. De mindenképp találunk olyan bővítményt ami segíthet nekünk ebben.

Évek alatt több sablont és oldal építő sablont kipróbáltam és jelenleg az ezen az oldalon használt megoldás a legegyszerűbb, legkézreállóbb nekem. Ennél a WordPress honlapnál én a GeneratePress sablont és az Elementor bővítményt használom szerkesztéshez, oldalak kialakításához.

Ezt a megoldást szívesen ajánlom, ha egy gyors és könnyen kialakítható honlapot szeretnél felépíteni, mert nemcsak a fizetős megoldással, hanem az ingyenes verziókkal is könnyen felépíthető egy alap WordPress honlap.

Ebben a cikkben szerettem volna bemutatni miért is fontos egy megfelelő tartalomkezelő rendszer. Bár nem teljes a lista, de azt gondolom meggyőzőek az előnyök. Az mindenképp elmondható, hogy megtanulható a felépítése, beállítása a rendszernek, de egy komolyabb, jól működő honlap felépítéséhez, vagy akár az egyedi design elkészítéséhez mindenképp ajánlom szakember bevonását is.

Szólj hozzá!

HOGYAN KEZDJ NEKI A SEO-NAK
INGYENES e-book

11 lépés, ami több látogatót hoz neked a keresőből!Konkrét, azonnal használható lépések!

Kérd most az INGYENES E-BOOK-ot az első SEO lépésekkel!

HOGYAN KEZDJ NEKI A SEO-NAK
INGYENES e-book

11 lépés, ami több látogatót hoz neked a keresőből!Konkrét, azonnal használható lépések!

Kérd most az INGYENES E-BOOK-ot az első SEO lépésekkel!