SEOMAX – A SEO szakértő

SEOMAX - A SEO szakértő

Keresőoptimalizálás, SEO, honlapkészítés

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Keresőoptimalizálás árak

Milyen költségei vannak a keresőoptimalizálásnak?

A keresőoptimalizálás árak 2019-ben nagyon széles skálán mozognak Magyarországon és persze a világban is. Miért is van ez? Azért, mert a keresőoptimalizálást végző szakemberek munkája nehezen összehasonlítható. Egyrészt azért, mert a SEO sokrétűsége miatt nagyon sok részfeladatból áll egy keresőoptimalizálás és szinte senki sem csinálja ugyanúgy, ugyanabban a sorrendben. Másrészt a honlapok sokszínűsége nagyon változatos. A keresőoptimalizálás nem ugyanazt a munkát jelenti az üzleti honlapoknál mint, a blogolásra használt honlapoknál. És szintén nem ugyanaz az egyszerű pár termékes webshopok keresőoptimalizálása a több 100 vagy 1000 termékes webshopok esetén.

Ezért a seo árak nagyon eltérőek lehetnek. Amit mindenképp érdemes megnéznünk amikor SEO szakembert keresünk, az, hogy mit tartalmaz az ajánlott szolgáltatása. 

Milyen költségekkel számolhatsz a seo során

A honlapok, webshopok keresőoptimalizálását a hazai seo szakemberek rendszerint egyszeri havidíjas vagy eseti díjakkal végzik. Ezek mind a munka jellegétől, a vállalkozás igényétől és a honlap állapotától függenek. Az biztos, hogy ha nem szeretnél megbízni egy seost a munkával, akkor sem lesz ingyenes a keresőoptimalizálás.

Miért mondom ezt?

Csak pár gondolat, amit érdemes végig gondolni. Ha szeretnéd megtanulni a keresőoptimalizálást akkor annak díja van. Tanfolyam, könyv, idő, belefektetett munka stb. Persze ekkor sem csak megtanulni kell, hanem elvégezni a honlapodon a keresőoptimalizálást. Mely folyamatos munkát jelent általában. Ez sok vállalkozónak megéri, de mindenképp gondold végig, hogy a vállalkozásod irányítása, fejlesztése mellett lesz-e rá időd és energiád. Mert ha nem akkor csak kidobott pénz egy tanfolyam elvégzése. 

Persze nem azt mondom, hogy nem érdemes tanulni a seoról, sőt igen is érdemes tisztában lenni, legalább az alapokkal, mivel-e nélkül ár egyetlen weboldal sem tud hozni eredményt 2019-ben.

Tehát, ha szeretnéd megtanulni az alapokat akkor szívből ajánlom Szilágyi Balázs seo tanfolyamait

Nézzük milyen keresőoptimalizálási díjakra számíthatsz, ha megbízol egy SEO szakértőt:

Egyszeri keresőoptimalizálás árak

Az egyszeri keresőoptimalizálási ár az rendszerint egy SEO auditot jelent a honlapodról, weboldaladról. Itt különböző mélységű és tartalmú elemzéseket kaphatsz a keresőoptimalizáló szakértőtől. Az elemzések a piacon az egyszeri technikai elemzéstől a teljes elemzésig terjednek, 20.000-250.000 Ft, melyekről érdemes tudni, hogy a pár ezer forintosak általában csak egy szoftver által készített gyors elemzések, vagy csak konkrétan egy témát érintenek. Pl.: technikai állapot, link hálózat elemzés vagy tartalom-kulcsszó elemzés.

Nálam egy teljes SEO elemzés ára ma 90 000 – 170 000 Ft között mozog. Ez az ár függ a választott csomagtól plusz attól, hogy “csak” elemzést szeretnél vagy a javaslatok elkészítését is. A SEO audit során a kulcsszókutatás mellett a honlap egészét átvizsgálom, és kb. 10-15 oldalas konkrét javaslatokat adok, melyekkel javítható a honlapod eredménye. 

Bővebb információt itt találsz az egyszeri díjas SEO elemzésről.

Rendszeres - havi díjas keresőoptimalizálás árak

Rendszeres havi díjas seo szolgáltatást akkor ajánlom, ha nem egy elemzést szeretnél, hanem hosszabb távon szeretnéd, hogy foglalkozzanak, elemezzék és javítsanak a honlapodon. Bár nem zárja ki a kettő egymást, de azért érdemes átgondolni, mit is szeretnél elérni, meddig és mennyit akarsz foglalkozni a seoval. Emellett találkoztam olyan esettel, hogy a kifejezetten egyszeri elemzésre volt igény, de mivel pár hónap után jöttek az eredmények, így hosszabb távú havi seo szolgáltatás lett a vége.

Jelenleg a piacon 20 000 Ft és 150 000 Ft között mozog, attól függően, hogy mit tartalmaz az adott szolgáltatás. Van, ahol inkább technikai és pár kulcsszóra kiterjedő, de van ahol cikkírást is tartalmaz.

A SEO szolgáltatásaim között megtalálható a havi díjas SEO szolgáltatás, melynek árai 56 000 – 89 000 Ft között található. Ezek a blog cikkek

Mivel nagyon nehéz egy honlapot bekategorizálni, így természetesen nálam is előfordul, hogy a csomagoktól eltérő havidíjban és tartalomban egyezünk meg. A webshopok rendszeres keresőoptimalizálási ára nagyban függ a webshop méretétől, jelenlegi állapotától, igényektől. Ezért webshop keresőoptimalizálási árait csak felmérés után tudom megmondani pontosan.

További információt itt találsz a havi díjas keresőoptimalizálási szolgáltatásomról.

A rendszeres keresőoptimalizálást én azért ajánlom jobban, mivel így folyamatos fejlődés és kontroll van az adott honlapon, ráadásul lépésről lépésre fejleszthető. A vállalkozó vagy cégtulajdonos így nem kell, hogy napi szinten a honlap keresőoptimalizálásával és eredményeivel foglalkozzon, hanem magával a vállalkozás építésére és fejlesztésére fordíthat időt. Ami szerintem fontosabb egy cégvezetőnek!

Sikerdíjas keresőoptimalizálás árak

Találkozhatunk a SEO cégeknél az úgynevezett sikerdíjas keresőoptimalizálással. Ez azt jelenti röviden, hogy a valamilyen elért eredmény után kell csak sikerdíjat fizetni. Ez általában kulcsszó helyezés szokott lenni, mikor is a kiválasztott kulcsszavak elérnek valamilyen előre megállapodott eredményt. Nagyon óvatosan kell az ilyen szerződéseket megkötni, mivel könnyen átverhetnek.

Én sikerdíjas keresőoptimalizálást nem vállalok és sajnos azt kell mondanom, hogy nem is ajánlom! Mivel sok olyan cég van, aki 1 éves szerződést köt és nem hagy sok beleszólást vagy épp olyan kulcsszavak után kér sikerdíjat, amelyek könnyen eredményt hoznak, viszont kevés látogatót eredményeznek a honlapodra.

A sikerdíjas seo szolgáltatásnál találkoztam olyan céggel, melyek az organikus látogatók után kérik a sikerdíjukat. Ez a mód talán járhatóbb, de mindenképp ajánlom a nagy körültekintést ez ügyben. Még mindig azt mondom, hogy egy havi díjas megállapodás korrektebb mindkét fél számára és bármikor megszüntethető, ha mégsem megfelelő. 

Kereső optimalizált szövegírás árak

A keresőoptimalizálás és az eredmények elérésében egyre fontosabb szerepe van a tartalom folyamatos bővítésének. Ezért érdemes minél több tartalmat, blogcikket készítenünk a honlapunkra. Amit erről érdemes tudni, hogy szöveget bárki tud írni, de… jó szöveget meg kell tanulni jól írni. Ahhoz, hogy eredményes legyen egy aloldal nem mindegy, hogy milyen kulcsszóra, milyen szöveghosszal, linkekkel, képekkel, beállításokkal van elkészítve.

A piacon sok szövegírót lehet találni. Itt általában az árakat karakterekben, cikkek számában és típusától függően határozzák meg. Általában 1-5 Ft/karakter között találunk szövegírás árakat, vagy cikkenként 2000-25000 Ft között. 

Karakter ár kiszámításánál például egy 300 szavas cikk kb. 2 300 karakter, egy 500 szavas cikk kb. 3 600 karakter szóközökkel együtt. Ha ezt beszorozzuk 3 Ft-tal akkor lesz egy cikk ára 6 900-10 800 Ft között. 

Én jelenleg 300-500 szavas keresőre optimalizált cikkek készítését vállalom kifejezetten blogokra konkrét kulcsszóra. A keresőoptimalizált szövegírás díja nálam 6000-8000 Ft/cikk, ami függ a tartalomtól, darabszámtól. Ez nemcsak a megírt szöveget, de a formázást, a meta leírást, title és képeket is tartalmazza.

Lehet azt mondani, hogy ez drága, de ha azt nézzük, hogy mennyi potenciális vásárlót hozhat egy-egy jól megírt cikk, akkor hosszútávon sokkal kifizetődőbb, mint egy hirdetés, amit csak addig látnak, amíg megfizetjük a hirdetési díjakat.

Érdekességképpen ennek az aloldalnak a hossza 1080 szó és 7860 karakter. Ami, ha 3 Ft/ karakter áron számolunk akkor 23 580 Ft.

Remélem ezzel a leírással tudtam segíteni, hogy milyen árakon és milyen formában tudsz ma keresőoptimalizálási szakembert találni a piacon.

Szolgáltatásaimról bővebben az alábbi oldalon találsz: SEOMAX – SEO szolgáltatások.

SEO szolgáltatásaimat megrendelheted az alábbi űrlapon érdeklődhetsz vagy a edit.seomax@gmail.com email címen és a +36 20 355 8662-es telefonszámon.

Pin It on Pinterest

Share This

HOGYAN KEZDJ NEKI A SEO-NAK
INGYENES e-book

11 lépés, ami több látogatót hoz neked a keresőből!Konkrét, azonnal használható lépések!

Kérd most az INGYENES E-BOOK-ot az első SEO lépésekkel!

HOGYAN KEZDJ NEKI A SEO-NAK
INGYENES e-book

11 lépés, ami több látogatót hoz neked a keresőből!Konkrét, azonnal használható lépések!

Kérd most az INGYENES E-BOOK-ot az első SEO lépésekkel!