SEOMAX – A SEO szakértő

SEOMAX - A SEO szakértő

Keresőoptimalizálás, SEO, honlapkészítés

Kulcsszó jelentése

Ebben a cikkben választ kaphatunk, hogy mire jó a kulcsszó, milyen szerepe van a keresőoptimalizálásban. Miért fontos a vállalkozások online megjelenésében a, honlapokon történő értékesítésben.

Kulcsszó jelentése a lexikonok szerint

Valamely szöveg tartalma, illetve összefüggéseinek megértése szempontjából leginkább fontos szavak valamelyike.

Na de mit is jelent a kulcsszó az interneten?

A kulcsszavak azok a szavak, melyeket az emberek beírnak az internetes keresőbe, hogy megtaláljanak egy-egy terméket, szolgáltatást vagy bármilyen információt az interneten. Kulcsszavak beírásakor általában minden kereső felajánl egyből az adott szónak több javaslatát.

Lássunk egy példát:

Lássuk az útiköltség szóra milyen találatokat hoznak ki a legismertebb keresőmotorok a Google, a Yahoo és a Bing.

Látható, hogy a különböző internetes keresők is hasonló javaslatokat adnak, hogy ezzel is megkönnyítsék a keresést számunkra.

Ezek a több szavas javaslatok is tekinthetők egy-egy kulcsszónak!

Tehát látható, hogy a  kulcsszavak, nem feltétlen 1 szóból állnak, lehetnek több szavas kifejezések is, akár 3-4 szóból is állhatnak.

Kulcsszó több neve, ahogy még találkozhatunk vele

  • Angolul: keyword
  • Magyarul: keresőszó, keresési kifejezés

Miért fontos a kulcsszavak használata a honlapunkon?

A kulcsszó azért fontos, hogy a vásárlók és a honlap tulajdonosok egy nyelvet beszéljenek. Sok esetben találkozhatunk azzal, hogy a szakemberek speciális szavakat, szakszavakat használnak.

A vásárlók, az ügyfelek egyszerű hétköznapi nyelven használják az adott terméket, tevékenységet, így nem talál egymásra a kereslet és a kínálat.

Nézzünk egy egyszerű példát:

Lássunk egy olyan példát, amit az emberek igen nagy százaléka tévesen, epernek hív. ( mint, ahogy én is) Pedig ennek a finom, piros gyümölcsnek, a szamóca a becsületes neve.

Lássuk ezeknek a keresőszavaknak az eredményét a kulcsszótervezőben:

Jól látszódik az adatokból, hogy az emberek valóban az eper kulcsszóra keresnek többen!

Szóval, ha kertészetem van és szamócát, vagyis szamóca palántát árulok, akkor adott, hogy felhagyok a kertész énemmel és az eper szóra is optimalizálom a tartalmam, ha forgalmat szeretnék a weboldalamon.

Ez egy egyszerű példa, de egy weboldal forgalmát nagyon meghatározhatja a megfelelő kulcsszavak megtalálása. Ezen múlik, hogy megtalálják-e a vásárlói, és profitot termel, vagy olyan honlapja van ami ugyan szép, de a kutya se nézi meg. 

Kulcsszókutatással rátalálhatunk azokra a szavakra, melyeket az emberek gyakrabban használnak, gyakrabban keresnek. Ezt a kulcsszókutatást elvégezhetjük az adwords kulcsszótervezőjében.

Miért fontos nekünk a kulcsszavak használata?

Megfelelő kulcsszavak használata tehát egyrészt azért fontos, hogy az internetes keresőkben az emberek megtaláljanak minket, ha megtaláltak akkor értsék is amit szeretnénk nekik elmondani, eladni.

A megfelelő kulcsszavakat használva a honlapunkon, az emberek megtalálnak minket, a termékeinket, szolgáltatásainkat.

Másrészt keresőoptimalizálás szempontjából a Google így érteni fogja, hogy miről szól a tartalmunk. Ha a kulcsszavainkat megfelelően használjuk akkor a Google így egyre relevánsabbnak fogja tekinteni az oldalunk és találati listában is egyre előrébb fogunk kerülni az adott témára, kulcsszóra.

 

SEO szakértő, SEO tanácsadó. Keresőoptimalizálás, honlapelemzés, honlapkészítés a fő szakterületem. Vállalkozásoknak segítek a keresőoptimalizálásban, hogy honlapjuk jobb helyezéseket érjen el a keresőkben. Emellett WordPress honlapok készítésével, szerkesztésével, weboldal optimalizálással foglalkozom.

Szólj hozzá!

Pin It on Pinterest

Share This